A nyílgyökér liszt eredete és tulajdonságai

Nyílgyökér liszt

Egyre szélesebb körben terjed el a gluténérzékenység. Akik ilyen megbetegedésben szenvednek, nem fogyaszthatnak semmilyen táplálékot, amiben hagyományos búzaliszt van. Ez pedig rengeteg ételre jellemző. A hazánkban még kevésbé ismert nyílgyökér liszt kiválthatja a búzalisztet.

Ez az ízében semleges, könnyen emészthető keményítőt Amerika déli vidékein, illetve a Karib térségben honos növény gyökeréből készítik. Az indiánok a nyilak által okozott sebek gyógyítására használták a növény gyökerét, innen ered a neve is.

A nyílgyökér liszt rengeteg ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, így számos pozitív hatása van a szervezetre. Segíti az emésztőrendszer működését és a vérnyomást is stabilizálja. Külsőleg is használható, a bőrproblémák és sebek kezelésére.

A nyílgyökér liszt tökéletesen helyettesíti a gabonaliszteket bármilyen esetben. Levesek, mártások sűrítésére éppen olyan alkalmas, mint kenyér és péksütemények készítésére. Sűrítő tulajdonsága kiváló, ezért a hagyományos lisztekhez képest, fele mennyiség is elég belőle.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás